İZMİR / TORBALI - Dağkızılca Ortaokulu

Taşımalı eğitim hakkında bilgi verir misiniz

Okulumuz Saipler,Bozköy,Çakırbeyli köylerinden gelen öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında hizmet vermektedir. Sabahleyin gelen üç servis aracını nöbetçi öğretmen ve müdür yardımcısı gerekli kontrol ve sayım işlerini yaparak teslim almakta, ders bitiminde aynı işlemleri yaparak servise teslim etmektedir. Dikkat isteyen ve sorumluluğu yüksek bir uygulamadır. Taşımalı gelen öğrenciler öğlen arasında devletimizin gönderdiği yemekleri yemektedir. Yemek işlemleri de nöbetçi öğretmenlerin gözetiminde sürdürülmektedir.

Okula ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

784 nolu otobüs  sabahleyin köyümüze 08.35 inmektedir. Öğretmenlerimizin okulda olması gereken süre 08.45 olarak belirlenmiştir.Nöbetçi olunan süreler 20-30 dakika arasında daha erken olmalıdır. Köy dolmuşalarının Torbalı'dan ilk hareket saati 09.00 oldugu için sabah geliş uymamaktadır.Öğretmenlerimiz genelde kendi araçlarıyla sırasıyla  gelmektedir.Dönüşte köy dolmuşları 12.00-13.00-14.20 hareket saatleridir ,ayrıca 17.00 Eshot da vardır. Torbalı'nın en uzak köyü olarak görünse de bölünmüş karayolundan ötürü  özel araçla okula ulaşım kısa sürmektedir.(10-15 dakika) Bunun dışında sabah geliş için tek alternatif ESHOT'tur.Çevre köyleri dolaşarak geldiği için ulaşım 50-55 dakika sürmektedir. İnilen yerden okul ayrıca 5 dk yürüme mesafesindedir. Öğrermenler ulaşımı genellikle kendi araçları ile yapmaktadır.

Okulun fiziki durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuzda 9 derslik vardır. 1 derslik anasınıfı, 1 derslik özel eğitim sınıfı,2 derslik ilkokul,4 derslik ortaokul tarafından aynı anda kullanılmaktadır.İlkokul ve ortaokul öğrenimini aynı binada aynı saatler içersinde gerçekleştirmektedir.1 Bilgisayar sınıfı (10 kişi kapasiteli),1 ad kütüphane 1500 kitap kapasiteli 1 ad çok amaçlı salon vardır. Okulumuzun bahçesinde basketbol,voleybo,futbol,badminton sahası vardır. 1 ad öğretmen öğrenci hobi/uygulama bahçesi,çocuk parkı,kamelya,geleneksel oyun alanları,bisiklet sürme yolu mevcuttur.

Diğer Faaliyetler Nelerdir?

Okulumuzda dikimi yapılan her bir ağacın öğretmen ve öğrenciere sorumlıluğu verilmiştir.Hobi/Uygulama bahçesinde isteyen öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ekim-dikim yapabilmektedir. Haftanın bir günü ders başlamdan on dakika önce beden eğitimi eşiliğinde öğrencilere egzersiz yaptırılmaktadır. Bisiklet sürme alanlarında okula ait bisikletlerle öğrencilere bisklet sürmesi öğretilmektedir. Giriş katta yer alan akvaryumdaki balıkların bakımı öğrencilere yaptırılmaktadır. Orta katta yer alan çiçek ve ağaçların bakımı öğrencilere aittir. Son katta yer alan oyun köşesinde her çeşit kutulu oyunlar öğrencilerin kullanımına verilmiştir.

Lojman Mevcut Mudur?

Lojman mevcuttur. Şu an anda dolu olup kullanımdadır. Köyde kiralama yok denilecek durumdadır. Öğretmenlerimiz Torbalı'da ikamet etmektedir. İzmir çevresinde yaşamayı düşünüp okulumuza geliş gidiş  yapacakların imkan durumu özel araç dışında çok zordur.  Bornova tarafından gelmeyi düşünenlerin Kemalpaşa yolu üzeriden özel araçlarıyla bir nebze olsun imkanı vardır.Özel araçla da çok tavsiye edilmemektedir. Torbalı'da kiralar 900-2000 tl arasındadır. Kiralık dairelerden ziyade satılık daireler daha fazladır.

Kurslar Hakkında Bilgi verir misiniz?

Öğrencilerimiz farklı köylerden taşımalı geldiği için ve swervis saatleri belli olduğu için ders dışı eğitim faaaliyetleri için yeterli öğrenci sağlanamamaktadır. Dyk kursları öğrenci sayısı az olduğu için İlçe Milli Eğitimin uygun görmesi halinde açılabilmektedir. Her sınıf düzeyinden 1 şube olduğu için birçok branşta (dkab,sosyal bilgiler,beden eğt.bilişim vb) maaş karşılığı dolmamaktadır. Var olan ders sayısı kadar okulumuzda derse girmektedirler.  Bölgemiz bağımsız olarak değerlendirildiğinden zorunlu olarak Torbalı merkeze görevlendirme zorunluluğu yoktur.